top of page

Cranio Sacraal Therapie

Cranio Sacraal Therapie bij Naturasana - Antwerpen

NATURASANA-16.jpg

Ons Cranio Sacraal ritme

Het Cranio Sacraal systeem omvat de hersenen, het ruggenmerg, de vliezen daaromheen, en het hersenvocht dat tussen die twee stroomt. Het wordt omgeven en beschermd door de schedel (cranium) en de wervelkolom waarvan het heiligbeen (sacrum) het onderste gedeelte vormt. Een pompsysteem, binnenin de hersenen, zorgt voor de aan- en afvoer van hersenvocht. Dit ritme is over het ganse lichaam voelbaar als een zich uitdijende en inkrimpende golf, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed. Het Cranio Sacrale ritme is naast de ademhaling en de hartslag, de derde primaire levensfunctie van ons lichaam. We kunnen dit beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking álles wat er in het lichaam gebeurt.

Wat doet Cranio Sacraal Therapie?

Voor het goed functioneren van onze hersenen, en dus van ons gehele systeem, is een gelijkmatige circulatie van het hersenvocht primordiaal. Het Cranio Sacraal systeem is hiervoor verantwoordelijk. Een ongeval, operatie, ziekte, of emotionele spanningen zoals verdriet, angst of frustraties, kunnen ervoor zorgen dat de stroom van het hersenvocht belemmerd wordt. Via zachte aanraking en subtiele manipulaties, bevordert Cranio Sacraal Therapie de stroom van het hersenvocht. Dit kan gepaard gaan met een fysieke of emotionele ontlading. Het Cranio Sacraal systeem krijgt weer ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam kan herstellen. Via Cranio Sacraal Therapie kan je allerlei blokkades, hetzij op fysiek, mentaal of emotioneel gebied behandelen.

Voor wie?

Cranio Sacraal Therapie is bedoeld voor iedereen. Aangezien een Cranio Sacraal sessie het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert, kunnen uiteenlopende klachten behandeld worden: vermoeidheid, stress, onrust, hoge bloeddruk, slaapproblemen, hyperventilatie, nek- en rugpijn, spanningshoofdpijn, psychosomatische klachten, burn-out, depressie, innerlijke conflicten, traumaverwerking, herstel na ziekte of operatie, leer- of concentratieproblemen, etc. Daarnaast is het sterk aanbevolen om preventief aan je gezondheid te werken. Dat kan met voetreflexologie, maar net zo goed met Cranio Sacraal Therapie. Zo kunnen blokkades in het lichaam opgeheven worden vooraleer ze klachten beginnen veroorzaken.

€65 / sessie

bottom of page