naturasana-4606398.jpg

OVER MIJ

Mijn connectie met de natuur ontstond reeds in mijn kindertijd, doordat ik opgroeide op een boerderij in het zuiden van Frankrijk. Op 15-jarige leeftijd keerde in terug naar mijn geboortestad, Antwerpen. Aan de universiteit studeerde ik talen en sociologie. Na een ongezonde werkervaring belandde ik in een burn-out en depressie. Achteraf bekeken, is dit een dankbaar keerpunt in mijn leven geweest. Ik was niet gemaakt om mee te draaien op de reguliere arbeidsmarkt. Ik wou ondernemen, op mijn eigen tempo en wijze, en een beroep uitoefenen waarmee ik écht een verschil kan maken. 

Van jongs af, trok ik het leed van anderen aan. Het was al snel duidelijk dat ik met mensen zou gaan werken. Jaren geleden kwam ik zelf in aanraking met Oosterse geneeskunde. Een aanpassing van mijn voedingspatroon bleek de oplossing te bieden voor een reeks gezondheidsklachten waar dokters en specialisten geen antwoord op konden bieden. Mijn interesse was getriggerd. Toen ontdekte ik het Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeskunde. De cursus voetreflexologie zou het begin betekenen van een lange en uiterst boeiende leerweg, een passie en de oprichting van Naturasana. 

Steeds meer mensen vinden hun weg terug naar natuurlijke geneeswijzen omdat ze op de grenzen en nevenwerkingen botsen van de reguliere gezondheidszorg. In deze veranderende tijden, worden we ons bewust dat we het contact met onze eigen natuur moeten herstellen. De Chinese en Indiase (Ayurveda) geneeswijzen hebben de tand des tijds doorstaan, en bieden duurzame antwoorden op onze hedendaagse gezondheidsklachten.

Dankzij mijn eigen proces en professionele kwalificaties, wil ik mensen aanzetten om acteur te worden van hun genezingsproces. Fysieke-, mentale en emotionele stress, we krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. Een kleine aanzet dankzij de juiste therapie én de juiste therapeut kunnen je hierin ondersteunen.

Wil jij ook ervaren wat natuurlijke geneeswijzen voor jou kunnen betekenen? Neem contact op!

OPLEIDINGEN

Voetreflexologie - OTCG, BE

Relaxatietherapeut - OPEN MIND, BE

SiVAS Polsdiagnostiek - SanoPharm, NL

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage - OTCG, BE

Chakra's in de gezondheidsleer en de pathologie - IVEG, NL

Ayurvedisch therapeut (in opleiding) - SCHOOL VAN AYURVEDA, BE