top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

10x lokale selfcare cadeau ideeën voor de feestdagen

Updated: Dec 5, 2022

We hebben zo’n beetje alles wat ons hartje begeert, toch blijven we zoeken naar datgene wat niet zo makkelijk te vinden is: minder stress, meer innerlijke rust en lekkerder in ons vel zitten. Wat als je precies dat cadeau kunt doen deze Kerst? Schenk je beste vriendin of mama bijvoorbeeld duurzame selfcare producten waarmee ze zichzelf in de watten kan leggen. Wil je jouw collega liever inspireren om beter voor zichzelf te zorgen? Ook daar heb ik aan gedacht. Oh ja, door een van deze cadeau's te kopen, steun je ook een kleine Antwerpse ondernemer! Scroll dus lekker door dit artikel, er zal vast iets leuks tussen zitten.
Inspiratie om écht gezond te koken!


Viviane's kookboeken inspireren je met recepten om gelukkiger en bewuster in het leven te staan en je gezondheid zelf in de hand te nemen! Haar laatste boek 'Vegan Are Better Lovers' is de ideale gids voor iedereen die begint volwaardig, plantaardig te eten en dat met gezond verstand wil doen. Maar ook voor elke vegan die graag zijn/haar kookrepertoire wil upscalen.


Verwarmende kruidenthee


Thee is een genot voor de zintuigen. Melangethee is een kleine familiezaak met meer dan 200 soorten thee & infusies en mooie accessoires. Ze hebben ook een leuk aanbod aan winterse geschenkjes.


Statielei 39, 2640 Mortsel.Heilzame cacao


Cacao is rijk aan anti-oxidanten en essentiële mineralen zoals ijzer en magnesium. Het is goed voor het hart- en vaatstelsel, bevordert de aanmaak van hormonen en neurotransmitters en nog zo veel meer. Wie de meeste gezondheidsvoordelen uit cacao wilt halen kiest voor rauwe cacao. Rauwe cacao is verkrijgbaar in poedervorm, maar ook als hele bonen of zogenaamde cacaonibs. Empowered een familiebedrijf met een hart voor superfoods en wholefoods. Je kan hun producten gewoon online bestellen.Van edelstenen tot zelfhulpboeken


Voor de spirituele zielen. Snuister door het gezellige winkeltje van Marjon tegenover de Botanische tuin. Je wandelt er nooit met lege handen buiten.


Alternatief Centrum - Leopoldstraat 61, 2000 AntwerpenDiep ontspannende massage


Niets heerlijker dan een diep ontspannende massage. Bij Naturasana in Deurne is een massage een hele zintuiglijke beleving. Je kan er ook terecht voor voetreflexologie, reiki, cranio-sacraal therapie en voedingsadvies.


Jules Steursstraat 23, 2100 DeurneNatuurlijke skincare behandeling


Teint teint staat voor natuurlijke skincare, make-up en wellness goodies.


Frankrijklei 133A, 2000 Antwerpen


Arganolie voor huid en haar


Biologische fair-trade producten waarmee je ook nog eens een NGO in Zuid-Marokko steunt.


Duurzame knitwear


Leselles popt op in Antwerpen, samen met juwelenmerk Insen. Het duurzame knitwearlabel staat voor kleurrijk breiwerk uit hoogwaardige woloverschotten.

Leselles x Insen, Schijnwerkersstraat 17 – Antwerpen


Natuurlijke en ecologische shampoo


Er is nood aan ecologische producten ter vervanging van shampoo, en dit is de meest pure, natuurlijke optie. Back to Basics met kruiden, een natuurlijk alternatief dat je haar terugbrengt naar zijn oorspronkelijke staat.

Yoga-reeks


In een oude, mooie paardenstal, verscholen achter de huizen en ver weg van alle stadsdrukte, biedt iyoga yogalessen aan volgens de methode van Iyengar. Ze begeleiden je met zorg en aandacht doorheen de verschillende lichaamshoudingen. Ze werken actief zonder te overdrijven en hebben oog voor de kunst van de ontspanning.


Verschansingstraat 55, 2000 Antwerpen
32 views0 comments

Kommentit


bottom of page