Je wilt graag gezond eten, maar je voelt je overweldigd door alle tegenstrijdige adviezen en verschillende diëten die op het internet te vinden zijn. Verwarrend allemaal en daarom help ik je graag op weg! Deze blogpost bevat 7 tips die je kunt gebruiken als basis om gezonder en bewuster te eten.
1. Onbewerkt
In de meeste pakjes en zakjes zitten naast smaakversterkers ook heel veel zout en suikers verstopt. Maak zoveel mogelijk zelf klaar. Van pastasauzen, tot curry’s en van soepen tot burgers. Dan weet je precies wat er in zit en voorkom je dat je schadelijke additieven binnenkrijgt.
2. Volwaardig
Volkoren graanproducten zijn gemaakt van de hele graankorrel. Voorbeelden zijn volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Volkoren graanproducten bevatten naast vezels belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, magnesium en B-vitamines.
3. Plantaardig
Minder vlees eten is gezond, diervriendelijk en goed voor het milieu. Vermijd industriële vleesvervangers zoals groenteburgers, seitan of quorn; het is oud voedsel en het bevat doorgaans geen proteïnen. Kook met plantaardige eiwitten zoals linzen, bonen en erwten.
4. Lokaal
Door producten van een boerderij of kwekerij uit de buurt te halen, steun je niet alleen de lokale economie en beperk je voedselkilometers, je geeft je lichaam ook de juiste voedingsstoffen. Wat in onze contreien groeit is ook geschikt voor onze lichaamsconstitutie.
5. Seizoensgebonden
Seizoenproducten eten is beter voor onze gezondheid, omdat de voeding van een bepaald seizoen beter aansluit bij wat ons lichaam nodig op dat moment van het jaar nodig heeft. Seizoensgroenten en -fruit zijn lekkerder en ze bevatten meer vitaminen en mineralen.
6. Biologisch
Bij het verbouwen van voedsel worden er chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bioproducten zijn niet bespoten noch genetisch gemanipuleerd. Dat is beter voor onze bodem en voor je lichaam. Bioproducten zijn bovendien smaakvoller.
7. Gevarieerd
Er is zoveel lekkers op deze aardbodem te vinden, maak daar dan ook gebruik van. Elk voedingsmiddel bevat weer andere vitaminen en mineralen. Als je varieert, krijg je gemakkelijk alle voedingsstoffen binnen.
Vond je deze tips waardevol en wil je je voedingsgewoontes verder onder de loep nemen? Boek dan een voedingsadvies bij Naturasana. In één enkele sessie leer ik je wat gezond eten is zodat je afkomt van je spijsverteringskwaaltjes, en vitaler door het leven gaat. Nooit meer diëten, calorieën tellen of honger lijden. Gewoon natuurlijk eten, volgens de eeuwenoude Oosterse adviezen.
Comentários