top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

Aarden, het beste medicijn ligt onder je voeten

Updated: Jul 18, 2022

Kan jij er ook zo van genieten om blootsvoets over het strand of een grasweide te lopen? Dit natuurlijk proces van je rechtstreeks te verbinden met de grond heet ‘aarden’ of ‘earthing’ in het Engels. In dit artikel vertel ik je niet alleen waarom het zo goed voelt, maar vooral waarom we het allemaal vaker moeten doen.Waarom we allemaal 'ontaard' zijn


Op het aardoppervlak beweegt zich een oneindige voorraad vrije elektronen. Elk geleidend voorwerp dat in contact komt met de aarde zal onmiddellijk de vrije elektronen opnemen en daarna op gelijke spanning met de lading van de aarde blijven. Ook wij mensen geleiden. Als we in contact komen met de aarde raken we verzadigd van haar vrije elektronen. En dat is goed nieuws, want deze blijken heilzame eigenschappen te hebben voor ons lichaam.

De mens is altijd verbonden geweest met de elektronenstroom van de aarde, door blootsvoets te lopen en op de grond te slapen. Vandaag de dag, leven we het merendeel van onze tijd binnen, in geïsoleerde gebouwen. We slapen niet meer op de grond; en als we naar buiten gaan, dragen we schoenen. En dit vanaf we in de wieg liggen. De laatste vijftig jaar zijn we van leren op synthetische zolen overgestapt. Leren zolen geleidde de elektronen van de aarde nog, maar synthetische zolen doen dat niet. Dit zorgt ervoor dat we dagen, of zelfs jaren leven zonder direct contact te maken met de aardse energie. Hierdoor isoleren we ons geheel van de natuurlijke, heilzame, elektromagnetische frequenties van de aarde. Een reden te meer waarom de laatste vijftig jaar het aantal chronische ziekten drastisch is toegenomen en dat het aantal mensen met slaapproblemen een record aantal heeft bereikt.


Loop wat vaker blootsvoets!


We weten allemaal dat vitamine D van de zon cruciaal is voor een goede gezondheid. Wat we vergeten, is dat de energie van de aarde even essentieel is voor ons lichaam. En dat het, net als bij een vitamine of mineraal tekort, gezondheidsklachten kan veroorzaken. Uit onderzoek met infraroodcamera is gebleken dat de vrije elektronen van de aarde, de vrije radicalen is ons lichaam neutraliseren en zo verhinderen om gezond weefsel aan te tasten. Het werkt ontstekingsremmend, en verlaagt bovendien het cortisolniveau, waardoor we minder stress ervaren en beter slapen. Ga dus regelmatig bloodvoets naar buiten. Zit, sta, of loop over het zand, het gras, grond of stenen. Asfalt, hout, rubber, kunststof, vinyl, afgedichte tegels, vloerbedekking en verharde wegen zijn niet geleidend, dus niet geschikt om te aarden. Kies ervoor om buiten yoga of een andere sport te beoefenen, blootsvoets te wandelen of hardlopen (over het strand of in de natuur). Laat je kinderen in de tuin lekker blootsvoets ravotten. Gratis en voor niets preventief aan je gezondheid te werken.


Vond je dit artikel interessant? Geef het een like en deel het met je vrienden!

20 views0 comments
bottom of page