Een vegetarische tajine, met speltcouscous voor de gevoelige buikjes, kikkererwten, en een selectie geurige specerijen. Dit Marokkaans stoofpotje verwarmt je lijf en je ziel erbij. Ideaal feelgood gerecht voor de gure herfst- en wintermaanden.
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 grote ui
4 teentjes knoflook
1 pompoen
1 courgette
1 blik kikkererwten
1 blik tomatenstukjes
250 ml groentebouillon
een handvol droge pruimen
speltcouscous (100 gram p.p.)
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1/2 el kurkumapoeder
1/2 tl kaneel
1/4 el paprikapoeder
snuifje chili poeder of cayenne peper
peper en zout naar smaak
evt. verse peterselie
Bereiding:
Snijd de ui en snipper de knoflook fijn. Snijd de groenten in grove stukken. Halveer de pruimen.
Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
Voeg de kruiden en de look toe. Stoof even aan tot de aroma's vrij komen.
Voeg nu de groenten toe en meng ze goed onder de kruiden.
Giet de tomatenblokjes en de groentebouillon erbij.
Voeg de pruimen, en de kikkererwten toe. Laat het geheel sudderen tot alle groenten gaar zijn (gemiddeld 30 min).
Bereid de speltcouscous à la minute: doe een kop speltcouscous in een pot. Breng een kop water aan de kook met een kl groentebouillon en giet over de speltcouscous. Dek de pot af en laat 5 minuten staan. Voor extra smeuïgheid voeg je er een klontje boter of wat olijfolie aan toe.
Serveer samen met het stoofpotje en werk af met een paar blaadjes verse peterselie.
Tip: Experimenteer met andere groenten zoals wortel, (zoete) aardappel, aubergine, etc. Varieer door de pruimen te vervangen door een ander soort gedroogd fruit, zoals abrikozen of dadels! Last but not least: wil je de smaken echt tot hun recht laten komen? Laat de tajine een nachtje in de koelkast staan. Stoofpotjes smaken de volgende dag nóg beter!
Deel je tajine en inspireer je volgers via Instagram met de #naturasana.be!
Comments