top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

Golden Milk: zo maak je dit heilzame Ayurvedische drankje

Updated: Jan 26, 2022

De Tumeric Latte, beter bekend als 'Golden Milk', duikt steeds vaker op in onze hippe Antwerpse koffiebars. Dit vloeibare goud met kurkuma als hoofdingrediënt is naast onwijs lekker ook nog eens super gezond. Ideaal om deze winter mee te ontspannen voor het slapen gaan. Ontdek hoe je dit van oudsher Ayurvedische drankje in minder dan 5 minuten zal maken!Vooraleer ik het recept van dit über gezonde drankje onthul overtuig ik je nog even met een paar gezondheidsvoordelen. De kurkuma; die de melk haar karakteristieke gouden kleur geeft, bevat als werkzaam bestanddeel curcumine. Binnen de Ayurveda wordt dit stofje geroemd om haar talrijke gezondheidsbevorderende en medicinale eigenschappen.

Kurkuma is een van de krachtigste antioxidanten van moeder natuur. Het wordt gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, pijn te verlichten, en om de menstruatiecyclus te reguleren. Curcumine werkt ontstekingsremmend en beschermt zo tegen hart- en vaatziekten, kanker, diabetes type 2, artritis en bepaalde auto-immuunziekten. Daarnaast is kurkuma neuroprotectief, en het kan ingezet worden als anti-depressiva. Curcumine fungeert bovendien als een natuurlijk antibioticum en bloed-reinigend middel door zijn antibacteriële eigenschappen en lever-reinigende werking. Helemaal niet erg dus om hier elke avond een kop van te drinken. Voor een betere opname voegen we een vetstof (bv. kokosolie) en zwarte peper aan dit recept toe.Wat heb je nodig?


  • 100 ml water

  • 50 gram kurkuma poeder

  • 3 eetlepels kokosolie

  • 1 eetlepel gemberpoeder

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 theelepel kaneelpoeder

  • snuifje himalaya zout

  • plantaardige melk (bv. rijstemelk)

  • optioneel: honingZo ga je te werk:


Stap 1. Golden Paste


- Meet alle ingrediënten af en meng ze onder elkaar in een steelpannetje.

- Zet op middelhoog vuur en roer tot je een pasta krijgt.

- Doe de pasta in een afsluitbaar potje en bewaar in de koelkast (houdbaarheid: 2 a 3 weken).


Stap 2. Golden Milk


- Verwarm 2 theelepels van je golden paste in 200ml (plantaardige) melk.

- Laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje en roer af en toe.

- Giet het drankje vervolgens door een zeefje in je tas.

- Voeg naar eigen smaak wat honing toe.Heb je het recept gemaakt?

Laat me weten hoe je het vindt! Laat een reactie achter of deel jouw foto op Instagram met de hashtag #naturasana.be. Enjoy!

59 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page