• Sofie Reynaerts

Honing Harissa wortelen

Het zoete van de wortelen met honing en kaneel, de pittige Harissa, de friszure yoghurt en de zoutige feta. Dit recept is niet alleen gezond; het is een ware smaakbom die iedereen zal bekoren.





Ingrediënten


  • 500 gram verse dunne wortelen

  • 400 gram kikkererwten

  • 300 gram Griekse yoghurt (geiten- of schapenkaas)

  • 150 gram feta (geiten- of schapenkaas)

  • een halve citroen

  • 2 el lopende honing

  • 1/2 tl kaneel

  • 2 el harissa

  • olijfolie

  • peper

  • zout

  • koriander/ platte peterselie


Bereiding


  1. Verwarm de oven op 190 graden.

  2. Was je wortelen en verdeel ze over een bakplaat. Besprinkel met olijfolie en kruid met kaneel, peper en zout. Rooster ze gedurende 30 minuten.

  3. Giet de Griekse yoghurt in een kom en verkruimel de feta fijn. Klop onder elkaar, en breng op smaak met peper en zout.

  4. Voeg na 15 min de kikkererwten toe op de bakplaat, en laat ze de laatste 15 min met de wortelen mee roosteren.

  5. Meng de honing en de Harissa in een kommetje onder elkaar, en verdeel over de geroosterde wortelen en kikkererwten. Meng alles goed onder elkaar.

  6. Verdeel met een soeplepel de Griekse yoghurt/feta over een groot bord. Leg de geroosterde wortelen en kikkererwten er bovenop. Besprinkel met olijfolie, citroen en werk af met enkele blaadjes koriander of peterselie.

  7. Serveer met basmatirijst.


Tip: vind je geen dunne worteltjes, snijd je wortelen dan overlangs in vier. Schillen mag, maar hoeft niet! Heb je geen lopende honing, dan kan je evengoed agavesiroop gebruiken.


Makkelijk toch? Inspireer je volgers op Instagram met dit smaakvolle recept en tag @naturasana.be.




1 view0 comments

Recent Posts

See All