top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

Je hoofd, dé massagespot bij uitstek!

Updated: Nov 5, 2021

Een hoofdmassage voelt niet alleen heerlijk, het is ook bijzonder heilzaam voor lichaam en geest. In dit artikel vertel ik je waarom een diep ontspannende, energetische massage van hoofd-, nek en schouders een ware herbronning is.


Hoofdmassage
Hoofdmassage @Naturasana

Waarom een hoofdmassage helend is!


Het hoofd is een belangrijk energiecentrum van ons lichaam. Bijna alle meridianen bereiken het hoofd, via de hals. Doordat we hier in het westen voortdurend in onze mind leven, stagneert de energie boven de schoudergordel in plaats van evenwichtig verdeeld te zijn over ons hele lichaam. Dit uit zich in klachten als hoofdpijn of stramme spieren. Bij een hoofdmassage worden deze vervelende spanningsophopingen verlicht met afwisselende zachte en stevigere massagetechnieken. Volgens de principes van de traditionele Chinese tui-na massage worden de acupunctuurpunten en meridianen gestimuleerd. Het doel is om de circulatie van de levensenergie (Qi) te bevorderen voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het therapeutisch effect van de hoofdmassage wordt versterkt dankzij het gebruik van etherische oliën.


5 voordelen van een hoofd-, nek- en schoudermassage:

  1. verlicht stijve en pijnlijke spieren van het gezicht, de nek en de schouders

  2. neemt spanningshoofdpijn en vermoeidheid van de ogen weg

  3. stimuleert de bloedcirculatie en de afvoer van gifstoffen

  4. verbetert de gemoedstoestand

  5. bevordert de nachtrust


GOED OM WETEN!


  • Een hoofdmassage wordt aanbevolen voor iedereen, met of zonder medische problemen. Deze behandeling is een krachtig tegengif voor de slopende effecten van stress, die het lichaam vatbaar maakt voor ziekten.

  • Vind je het vervelend om uit de kleren te gaan voor een massage? Tijdens deze massage kun je gewoon je kleding aanhouden.

  • Houd er rekening mee dat er bij de hoofdmassage olie wordt gebruikt. Plan je massage indien mogelijk het liefst aan het einde van de dag of op een vrije dag. Zo voorkom je dat je met een vette en verwilderde coupe op je afspraken verschijnt.


Heb je last van stress, spanningen, hoofdpijn, slapeloosheid of wil je gewoon even relaxen? Boek een hoofdmassage en voel je weer pijnvrij en ontspannen.

De meeste hoofdmassages duren gemiddeld 30 minuten. Bij Naturasana duurt de massage 60min, zodat je de tijd krijgt om te zakken in een staat van diepe ontspanning.


37 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page