• Sofie Reynaerts

Vegan én glutenvrije ontbijtpannenkoeken

Updated: Jan 26

Dé ontbijtpannenkoeken die iedereen blij maken: vegan, lactose- en glutenvrij!

Laat je verrassen door dit gezond en lekker ontbijt!




Ingrediënten


  • 1 kop (circa 100 gram) boekweitbloem

  • 1 kop water of plantaardige melk

  • 35 gram maizena

  • 4 el olijfolie

  • 2 el tapioca/ arrowroot

  • 1 el gebroken lijnzaad

  • 1 el bakpoeder

  • 1 el kaneel

  • 1 el agavesiroop

  • vanille


Bereiding


  1. Meng alle droge ingrediënten onder elkaar in een kom.

  2. Voeg langzaam de plantaardige melk toe en roer met een garde tot je een homogeen beslag krijgt.

  3. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen. Als de pannenkoek begint te bubbelen draai je hem voorzichtig om. Laat de pannenkoek nog eventjes bruinen aan de andere kant.

  4. Serveer met een beetje honing, siroop, confituur, blauwe bessen of wat je maar lekker vindt. Smakelijk!


Tip: maak wat meer beslag zodat je heel de week een snel & gezond ontbijt op tafel tovert!


Ik ben alavst benieuwd naar het resultaat! Deel een foto van je ontbijt via de instagram met de hashtag #naturasana.be.

13 views0 comments

Recent Posts

See All