Kruiden en specerijen hebben een positief effect op onze spijsvertering en op de werking van ons brein. Van dit principe maakt men in de Ayurvedische keuken bewust gebruik. Laat je inspireren door dit heerlijk venkelrecept. Helemaal vegan, glutenvrij, en lactosevrij.

Ingrediënten (4p)
- 4 venkelknollen
- 2 uien
- 3 el extra vierge kokosolie
- 2 pakjes plantaardige room (bv. rijst- of haverroom)
De volgende specerijen:
- 1 kl komijnzaad - 1 kl mosterdzaad
- 2 el tijm
- 1 el kurkuma
- 1kl garam masala
- zwarte peper en zout
Bereiding
Pel de uien en snijd ze fijn.
Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de ui, het komijnzaad en het mosterdzaad.
Snijd de venkel in partjes en laat ze even meebakken.
Giet een scheutje water over de venkel en voeg vervolgens de tijm en de kurkuma toe.
Voeg de plantaardige room toe en laat de venkel garen.
Zout en peper naar smaak en werk af met garam masala.
Combineer dit recept met rijst, vis of een linzenstoverij voor een volwaardige maaltijd.
Wil je andere inspireren met je Ayurvedische kookkunsten? Deel een foto van je bereiding op Instagram onder de #naturasana.be.
Comments