top of page

Venkel op Ayurvedische wijze: recept

Writer's picture: Sofie ReynaertsSofie Reynaerts

Updated: Apr 21, 2022

Kruiden en specerijen hebben een positief effect op onze spijsvertering en op de werking van ons brein. Van dit principe maakt men in de Ayurvedische keuken bewust gebruik. Laat je inspireren door dit heerlijk venkelrecept. Helemaal vegan, glutenvrij, en lactosevrij.




Ingrediënten (4p)


- 4 venkelknollen

- 2 uien

- 3 el extra vierge kokosolie

- 2 pakjes plantaardige room (bv. rijst- of haverroom)


De volgende specerijen:

- 1 kl komijnzaad - 1 kl mosterdzaad

- 2 el tijm

- 1 el kurkuma

- 1kl garam masala

- zwarte peper en zout



Bereiding


  • Pel de uien en snijd ze fijn.

  • Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de ui, het komijnzaad en het mosterdzaad.

  • Snijd de venkel in partjes en laat ze even meebakken.

  • Giet een scheutje water over de venkel en voeg vervolgens de tijm en de kurkuma toe.

  • Voeg de plantaardige room toe en laat de venkel garen.

  • Zout en peper naar smaak en werk af met garam masala.


Combineer dit recept met rijst, vis of een linzenstoverij voor een volwaardige maaltijd.

Wil je andere inspireren met je Ayurvedische kookkunsten? Deel een foto van je bereiding op Instagram onder de #naturasana.be.

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Contactgegevens

Sofie Reynaerts

Rek. BE63 9734 1221 8308

KBO: 0770.478.720

Afspraken

Boek je afspraak online

Openingstijden:

Maandag: 16u - 20u

Dinsdag: 16u - 20u

Woensdag: 16u - 20u

Donderdag: 16u - 20u

Vrijdag: 10u - 14u 

Annulatiebeleid:

Afspraak annuleren kan tot 24u op voorhand

> 24u op voorhand betaal je 50% van het tarief 

No show = 100% van het tarief

Volg Naturasana via social media!

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Sofie Reynaerts.

bottom of page