top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

Verfrissende komkommer gazpacho

Komkommers – die van oorsprong uit India komen – zijn multi inzetbaar en vormen de ideale mix van water en vezels: twee ingrediënten die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Ze zijn bovendien rijk aan silica, een mineraal dat helpt bij het gezond houden van je bindweefsel. En vergeet ook vooral de grote hoeveelheid magnesium niet. Een prima basis voor een gezonde soep dus! Deze komkommer gazpacho staat binnen 15 minuten op tafel en is het ideale recept voor een warme zomerdag.





Ingrediënten voor 2 personen


1 komkommer

1 avocado

1 limoen

1 kop Griekse geitenyoghurt

Een handvol blaadjes verse munt, basilicum en bieslook

Peper en zout

Optioneel: radijsscheuten of eetbare bloempjes voor de dressing


Zo maak je deze gazpacho

Doe de komkommer, de avocado, de yoghurt, het sap van een halve limoen, en alle verse kruiden in een blender en mix tot een mooi glad geheel. Voeg eventueel wat water toe totdat je de gewenste dikte krijgt. Schenk uit in een mooi kommetje en dresseer met radijsscheuten of eetbare bloemen. Werk af met een draai van de pepermolen, wat grof zout en een paar druppels olijfolie. Smakelijk!


De licht groene kleur van deze gazpacho is super fotogeniek. Deel dit gezond en verfrissend recept op je social media en tag @naturasana.be.



39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page