top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

Wat is Reiki?

Updated: Jul 19, 2022

Zoals dat vaak het geval is met alternatieve geneeswijzen, kwam ook Reiki vanuit het Oosten naar ons overwaaien. Deze oude geneeswijze wint hier steeds meer aan populariteit. Wat is Reiki precies en wat mag je van een sessie verwachten? Als Reiki practitioner vertel ik je daar graag meer over in dit artikel.

Wat is Reiki?


De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. “Rei” betekent Universeel en “Ki” staat voor levensenergie. Reiki staat voor de kracht die alle leven in het universum voortbrengt en in stand houdt. Reiki berust op het doorgeven van de Universele Levensenergie door middel van handoplegging. Eind 19de eeuw werd het als behandelmethode in het leven geroepen door de Japanse Dr. Mikao Usui.Waarvoor kan je Reiki inzetten?


Reiki is een holistische geneesmethode. Het herstelt de harmonie binnen in jezelf, zowel op lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau, en bevordert het zelfgenezend vermogen. Een reiki behandeling is ook geschikt voor wie niet ziek is maar rust en ontspanning nastreeft. Reiki:

  • helpt ontspannen en stress verminderen

  • verlicht pijn en versnelt het genezingsproces

  • zorgt voor een beter slaapkwaliteit, meer focus en energie

  • helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen

  • versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie/gevoel

  • stimuleert de afvoer van afvalstoffen en versterkt je immuunsysteem

  • helpt bij het losbreken van oude patronen die je niet meer dienenHoe verloopt een Reiki sessie?


Tijdens de behandeling ligt de ontvanger gekleed op een behandeltafel. De Reiki beoefenaar fungeert als een kanaal en legt zijn of haar handen op verschillende plaatsen op je lichaam die overeenkomen met onze zeven chakra’s. De energie die vrijkomt, gaat naar die plaatsen in het lichaam die er het meeste baat bij hebben. Tekorten aan energie worden opgevuld en de natuurlijke balans wordt hersteld. De behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De ene voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie in kleuren maar over het algemeen geniet je van een diep gevoel van ontspanning.


Wanneer je echt wil weten wat Reiki voor je kan betekenen, is het aanbevolen je een behandeling te laten geven en de kracht van Reiki wezenlijk te ervaren.

26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page