top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

EMOTO – HET GEHEUGEN VAN WATER

Updated: Jun 2, 2022

De kans is groot dat je al eens van Masaru Emoto (1943 – 2014) hebt gehoord. De Japanse onderzoeker maakte naam met zijn studie naar het effect van energie op water. Volgens hem heeft water een ‘geheugen’ en kunnen we dat ook beïnvloeden. Benieuwd naar Emoto's ontdekkingen en hoe jij ze dagelijks kan toepassen? Lees dan zeker deze blogpost!Het geheugeneffect van water


Om de kracht van energie wetenschappelijk te bewijzen, heeft Emoto Masaru onderzoek verricht naar water d.m.v. Magnetic Resonance Analysis technologie en fotografie op hoge snelheid. Hiervoor stelde hij water bloot aan een specifieke prikkel en vroor het in tot waterkristallen. De gefotografeerde microdeeltjes laten zien hoe een watermolecuul van structuur veranderd onder invloed van positieve of negatieve emoties, gedachten, woorden of geluiden. Water dat werd blootgesteld aan de woorden liefde, vrede, of klassieke muziek, creëerde na het invriezen prachtige, symmetrische kristallen. Water dat werd vervloekt en blootgesteld aan heavy metal, ontwikkelde zich in asymmetrische vormen, amper kristallen te noemen. Een aantal van de resultaten zie je op de afbeelding hierboven.


Leidingwater optimaliseren


Een ieder die ooit eens bronwater uit een bergbeekje heeft gedronken weet uit eigen ervaring hoe smaakvol dat is. Ons kraantjeswater is lang niet zo lekker en vitaliserend. Geen wonder als je bedenkt aan welke chemische processen het werd blootgesteld. Door de hoge druk en lange afgelegde afstand hebben de watermoleculen bovendien hun oorspronkelijke vorm verloren. Maar er is goed nieuws! Je kan de structuur van water weer herstellen! 3 minuten in een Mythos glas bijvoorbeeld, is voldoende om verzwakt leidingwater terug is haar oorspronkelijke, natuurlijke vorm te herstellen. Kleuren en symbolen, zoals de Levensbloem, brengen hun energetische boodschap zeer snel over op het water, waardoor de watermoleculen veranderen in een krachtig waterkristal.


Mindful drinken


Door deze bevindingen, was onderzoeker Masaru Emoto een van de eerste wetenschappers die water classificeerde als ‘levend bewustzijn’. De energie die het water draagt, heeft net zo’n grote invloed op ons welzijn. Maar wie staat er nog stil bij een impulsieve en routineuze handelingen als drinken? Na het lezen van deze blogpost, nodig ik je uit om bewust of 'mindful' te leren drinken. De volgende keer dat je een glas water tot je neemt, sta dan ook echt met je volle aandacht bij de handeling stil. Zet je taken opzij, ga erbij zitten en breng je geest en je hart tot rust. Drink traag, activeer al je zintuigen, en observeer je gewaarwordingen. Wees dankbaar voor iets wat je anders voor vanzelfsprekend neemt. Als je deze oefening een paar keren per dag doet, heb je al mooie meditatie gedaan.


28 views0 comments

Comments


bottom of page