• Sofie Reynaerts

Gepofte spruiten met knoflook, kaneel en gedroogde abrikozen

Geen fan van spruiten? Ik ook niet! Ze zitten nochtans boordevol vitamines die je immuunsysteem in de winter ondersteunen! Met dit veganistische recept ga je ze vaker op het menu willen zetten. Zó lekker is het!



Ingrediënten


  • 1 rode ui

  • 3 tenen knoflook

  • 500g spruiten

  • 1 zoete aardappel

  • klein blikje kikkererwten

  • handvol gedroogde abrikozen

  • 3 el olijfolie

  • 2 el kokosolie

  • 1 tl kaneel

  • zout

  • peper


Bereiding


  1. Maak de spruiten schoon door de steeltjes af te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Maak er vanonder een kruisje in. Stoom de spruiten zo'n 10 minuten beetgaar.

  2. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Verhit 2 el kokosolie in een pan en bak de zoete aardappel beetgaar.

  3. Pel de tenen knoflook. Verwijder het bittere kiempje. Pel en snij de rode ui in grove stukken. Halveer de abrikozen.

  4. Vet intussen een ovenschaal in met 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de uien, knoflook, abrikozen, spruiten en zoete aardappel over de schaal. Voeg een uitgelekt blikje kikkererwten toe. Kruid met kaneel, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.

  5. Plaats de ovenschaal zo'n 15 min in de oven.


Tip: de vleeseters onder ons kunnen hier nog gebakken spekjes aan toevoegen.


Serieus, hoe lekker was dit? Inspireer je volgers op Instagram met dit originele recept en tag @naturasana.be.


8 views0 comments

Recent Posts

See All