top of page

Gepofte spruiten met knoflook, kaneel en gedroogde abrikozen

Geen fan van spruiten? Ik ook niet! Ze zitten nochtans boordevol vitamines die je immuunsysteem in de winter ondersteunen! Met dit veganistische recept ga je ze vaker op het menu willen zetten. Zó lekker is het!



Ingrediënten


  • 1 rode ui

  • 3 tenen knoflook

  • 500g spruiten

  • 1 zoete aardappel

  • klein blikje kikkererwten

  • handvol gedroogde abrikozen

  • 3 el olijfolie

  • 2 el kokosolie

  • 1 tl kaneel

  • zout

  • peper


Bereiding


  1. Maak de spruiten schoon door de steeltjes af te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Maak er vanonder een kruisje in. Stoom de spruiten zo'n 10 minuten beetgaar.

  2. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Verhit 2 el kokosolie in een pan en bak de zoete aardappel beetgaar.

  3. Pel de tenen knoflook. Verwijder het bittere kiempje. Pel en snij de rode ui in grove stukken. Halveer de abrikozen.

  4. Vet intussen een ovenschaal in met 3 eetlepels olijfolie. Verdeel de uien, knoflook, abrikozen, spruiten en zoete aardappel over de schaal. Voeg een uitgelekt blikje kikkererwten toe. Kruid met kaneel, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.

  5. Plaats de ovenschaal zo'n 15 min in de oven.


Tip: de vleeseters onder ons kunnen hier nog gebakken spekjes aan toevoegen.


Serieus, hoe lekker was dit? Inspireer je volgers op Instagram met dit originele recept en tag @naturasana.be.


Comments


Contactgegevens

Sofie Reynaerts

Rek. BE63 9734 1221 8308

KBO: 0770.478.720

Afspraken

Boek je afspraak online

Openingstijden:

Maandag: 15u - 19u

Dinsdag: 15u - 19u

Woensdag: 15u - 19u

Donderdag: 15u - 19u

Vrijdag: 10u - 14u 

Annulatiebeleid:

Afspraak annuleren kan tot 24u op voorhand

> 24u op voorhand betaal je 50% van het tarief 

No show = 100% van het tarief

Volg Naturasana via social media!

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Sofie Reynaerts.

bottom of page