top of page
  • Writer's pictureSofie Reynaerts

Hoe verloopt een behandeling bij uw voetreflexologe?

Updated: Nov 5, 2021

Voetreflexologie is een eeuwenoude behandelmethode; maar in het Westen is het nog maar pas bekendheid aan het verwerven. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag hoe een voetreflexbehandeling er nu eigelijk uitziet. Omdat het bij ieder therapeut net iets anders is, leg ik je in deze blogpost uit hoe een consultatie in mijn praktijk verloopt.


Sofie Reynaerts - Voetreflexologie Antwerpen
Naturasana - Voetreflexologie Antwerpen

Een eerste consult


De eerste consultatie bij Naturasana neemt zo’n 60 minuten in beslag. We starten met een intakegesprek. Ik informeer naar je gezondheidstoestand, medicijninname, medische geschiedenis en levensstijl. Na een ontspannend voetenbad neem je plaats in de behandelstoel. Indien je dat wenst, krijgt je een warm zacht deken over je heen. Ik begin met een reeks ontspannende handgrepen, zodat je tot rust komt en je voeten ontvankelijk worden voor prikkels. Vervolgens tast ik systematisch alle reflexzones af om blokkades op te sporen. Aan de hand van ons gesprek en mijn bevindingen stellen we een behandelplan op.


Het behandelplan


De duur van de behandeling varieert naargelang de aard van de klacht (acuut of chronisch) en het lichaamseigen hersteltempo. Gemiddeld zal je na 4 a 6 behandeling resultaat beginnen merken. Aanvankelijk plannen we een wekelijkse sessie in. Als er een duidelijke verbetering is, wordt het afgebouwd naar tweewekelijks. Een maandelijkse onderhoudsbehandeling is aangeraden, zeker bij chronische aandoeningen. De behandelsessies nemen gemiddeld een uur in beslag. Tijdens de sessie kunnen er verschillende reacties optreden. Je kan je hierbij heel ontspannen voelen en zelfs in slaap vallen. Je kan ook de nood voelen om bepaalde zaken te uiten. Het kan dat je tintelingen begint te voelen in nek, handen of vingers. Ook een droge mond of het voelen van warmte of juist koude kunnen natuurlijke reacties zijn. Reflexzones kunnen, indien belast, gevoelig zijn. Vaak omschrijven mensen dit als een ‘deugddoende pijn’. Wanneer de blokkade is losgemaakt, verdwijnt de pijn vanzelf.


Nazorg


Na de behandeling laat ik u op uw tempo bijkomen en nagenieten bij een kopje warme kruidenthee of een verkwikkend drankje bij warm weer. Het is aangeraden om diezelfde dag nog veel te drinken, om de vrijgemaakte afvalstoffen af te voeren. Ook kunnen er de dag na de behandeling reacties optreden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een veranderd uitscheidingspatroon in urine, ontlasting en transpiratie. U kunt extra emotioneel zijn, vermoeid of juist ontspannen. Oude kwalen kunnen heel tijdelijk terug opduiken om daarna weer te verdwijnen. Dit alles is een goed signaal! Het betekent dat het lichaam op de behandeling reageert en bezig is met opruimen. Het lichaam komt in balans!


Indien je vragen hebt of een afspraak wenst te maken, kan je mij steeds contacteren.


49 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page